به گزارش همشهری آنلاین، علی اکبر محرابیان صبح امروز در آئین بهرهبرداری از طرحهای وزارت نیرو که با حضور رئیس جمهور در حوزه ستادی این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به پوشش برقرسانی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر در جهان از نظر ظرفیت نیروگاهی، جایگاه چهاردهم را داریم، همچنین تلفات شبکه توزیع نیروی برق در ایران تکرقمی است.
وزیر نیرو افزود: در جهان هر ۱۰ سال یکبار شاهد فروپاشی شبکه و خاموشیهای گسترده هستیم، اما در ایران ۱۸ سال است که خاموشی گسترده (Black out) نداشتهایم.
وی با بیان اینکه در شروع دولت سیزدهم چالشهای جدی در صنعت برق داشتیم که عمدتاً به دلیل عدم سرمایهگذاری و مدیریت در صنعت برق بود، ادامه داد: تابستان امسال با کمبود حدود ۱۵ هزار مگاواتی برق مواجه شدیم که ۲۰ درصد از تقاضای کشور را شامل میشد. این موضوع منجر به خاموشیهای سراسری به مدت چهار ماه در کشور شد که نارضایتیهای عمومی و تعطیلی کارخانجات را به دنبال داشت.
وزیر نیرو اضافه کرد: همچنین در زمستان نیز کمبود سوخت نیروگاهها را داشتیم که به دلیل فرسودگی و عدم سرمایهگذاری کافی در زیرساختهای حیاتی صنعت برق بود، البته مصرف بیرویه برق، بدهیهای صنعت برق و رمزارزها نیز از دیگر چالشهای ما محسوب میشود.
وی با بیان اینکه مهمترین چالش، زمستان سال جاری و تابستان سال آینده است که البته زمستان را با ظرفیتهای درون دولت مدیریت کردهایم، گفت: برای پیک ۱۴۰۱ راهاندازی ۶۰۶۲ مگاوات ظرفیت جدید را در دستور کار داریم که این ظرفیت در چارچوب ۲۷ واحد حرارتی با ظرفیت ۴۲۰۰ مگاوات، یک واحد حرارتی که توسط صنایع ساخته شده با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و ۷۳ واحد تجدیدپذیر با ظرفیت ۵۰۱ مگاوات انجام خواهد شد.
وزیر نیرو با اشاره به مدیریت تقاضا گفت: یکی از اقدامات جهادی که در دستور کار قرار دادیم، نصب کنتورهای هوشمند است که در این رابطه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مگاوات کنتور هوشمند برای پرمصرفها تا پیک تابستان نصب میشود.
به گفته محرابیان، به دنبال تسهیل سرمایهگذاری برای ایجاد ظرفیتهای جدید و اصلاح تعرفهها هستیم که البته این اصلاح از اول بهمن ماه بدون کوچکترین افزایشی برای کممصرفها اعمال شد.
محرابیان تصریح کرد: همچنین حدود ۱۶۰ واحد نیروگاهی داریم که برق این واحدها در سال آینده از طریق بورس انرژی عرضه خواهد شد.
وی با اشاره به افتخارات بخش آب خاطرنشان کرد: ایران از ایام قدیم در حوزه آب افتخارات زیادی را به دست آورده که این اقدامات ما را در موضوعات مختلف بخش آب مانند قناتها و سدها نه تنها به خودکفایی کامل رسانده، بلکه در حال حاضر توانستیم بخش عمدهای از خدمات فنی مهندسی در این زمینه را صادر کنیم.
به گفته وزیر نیرو، در سال ۱۳۳۵ هر ایرانی ۶۸۵۸ مترمکعب سهم آب داشت که امروز این رقم به ۱۱۸۰ مترمکعب کاهش پیدا کرده که به دلیل رشد جمعیت و کاهش منابع آبی است. این موضوع در حالی است که مصارف ایرانیان با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست یعنی به شدت مصرفگرا شده و منابع آبی نیز کاهش داشته است.
محرابیان در ادامه، مدیریت منابع آب، سرمایهگذاری برای زیرساختها و اصلاح اقتصاد آب را از چالشهای مهم بخش آب عنوان کرد و افزود: وزارت نیرو با بهرهگیری از ظرفیت شورای عالی آب، کارگروه سازگاری با کم آبی در سطح ملی و شورای هماهنگی حوضه آبریز در خصوص رفع چالشهای این مجموعه اقدام میکند.
محرابیان در حاشیه آئین افتتاح طرحهای وزارت نیرو در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع تعرفه برق اظهار کرد: قانونی که در بودجه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، دولت را مکلف کرد تا اقداماتی را برای هزینه برق انجام دهد.
وی افزود: آئیننامه مذکور به این معنی است که مشترکانی که تا سقف الگو مصرف میکنند، هیچگونه افزایش نرخی در قبوض برق خود ندارند؛ بهطور متوسط حدود ۷۵ درصد مشترکان را شامل میشود.
محرابیان با بیان اینکه اجرای این آئیننامه دولت از ابتدای بهمنماه آغاز شده، خاطرنشان کرد: مشترکانی که بالاتر از الگو مصرف میکنند، میتوانند با چند اقدام و راهکار ساده برای کاهش حداقلی مصارف خود تلاش کنند.
به گفته وزیر نیرو، برخی مشترکان از دستگاههای گرمایشی و سرمایشی غیرمتداول استفاده میکنند که این موضوع میتواند به افزایش مصرف و در نهایت خارج شدن از الگو بیانجامد.
طبق اعلام وزارت نیرو، وی با بیان اینکه الگو بر اساس آب و هوا و اقلیم کشور و با توجه به میزان متوسط دمای هوا به مناطق مختلف "معتدل یا عادی" و "گرمسیری" تقسیم شده، گفت: در راستای نیاز خانوارهای مختلف به استفاده از انرژی برق، وسایلی مانند روشنایی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اتو، یخچال و غیره که به طور معمول برای رفاه مورد نیاز بوده، الگوی ارائه شده درنظر گرفته شده که بر اساس این الگو مشترکان کشور ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماههای غیرگرم سال و ۳۰۰ کیلووات ساعت برای ماههای گرم است و مناطق گرمسیر کشور هم متناسب با شرایط آب و هوایی الگوی خاص خود را دارند.
وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به بارشهای رخ داده طی ماههای اخیر، گفت: بارشها در مجموع نسبت به شرایط نرمال تا امروز ۵ درصد بالاتر بوده و تقریبا ۱۶ استان کشور در شرایط عادی قرار دارد.
به گفته محرابیان، استانهای کرمان، هرمزگان، بخشی از فارس و سیستان و بلوچستان به لحاظ بارشها وضعیت مناسبی دارند و امیدواریم که در طول ماههای آینده سایر استانها نیز به شرایط نرمال برسند.
نظر شما